Moje ligi

Mistrzostwa

Кристъл Палас и Уотфорд имат шанс да пишат история

Кристъл Палас и Уотфорд имат шанс да пишат история

Втория полуфинал за ФА Къп в неделя противопоставя Кристъл Палас и Уотфорд. И двата отбора получават прекрасен шанс да напишат златна страница в историята си, след като никога не са печелили най-стария трофей в света.

Въпреки това, и двата са губили на финала, така че това може да е повторение на историята и за двата отбора. Евертън и Манчестър Юнайтед се изправят в другия полуфинал, който е определян като по-вълнуващ от двете полуфинални срещи.

Единственото участие на Уотфорд на финал е през 1984 г. , когато отборът на Греъм Тейлър губи с 2-0 от великия отбор на Евертън на 80-те. Сега Стършелите може да си осигурят „реванш“ именно срещу Евертън на финала.

През 1990 г. пък, Палас играят своя единствен финал до момента, срещу Манчестър  Юнайтед. Зашеметяващата среща завършва с равенство 3-3, а в преиграването зрителите виждат как Лий Мартин отбелязва едиственото попадение и разбива сърцата на привържениците на Кристъл Палас.

Те също може да получат шанс да отмъстят за поражението си, ако успеят да  преодолеят Стършелите и Юнайтед победи Евертън в събота.

В интерес на истината и двата отбора изпитват затруднения този сезон и не могат да установят постоянна форма, което пречи на букмейкърите да определят категоричен фаворит за срещата.

Въпреки това двата тима имат страхотен шанс да обърнат гръб на демоните от миналото и да спечелят за пръв път в историята си най-стария трофей в историята на футбола.

Video Highlight